Vårt sortiment innehåller ett lådvin som tar dessa populära viner till en helt ny nivå. Vårt boxvin har lagrats till 100 % på franska ekfat i tolv månader och har en smak av mogna ödsliga bär, medelfyllig med en fruktig finish och mjuka tanniner. Ett välbalanserat vin med en förförisk lång eftersmak.
Anna Rovira är Spaniens bästa kvinnliga vinmakare och kooperativet Celler des Capcanes där hon arbetar har vunnit fler priser och fått fler notiser än något annat vinkooperativ i Spanien, så när de presenterar en boxad vin för första gången kan du förvänta dig något riktigt speciellt, de gjorde oss inte besvikna. Lådvinet är gjort på druvorna Grenache, Carignan, Cabernet Sauvignon och Syrah som tillsammans skapar en härligt välbalanserad sort.
Blindtest
Vi tog de två mest sålda lådvinerna i Sverige samt de två som just nu fått bäst betyg i press och media. Vår panel var helt överens efter att ha provat alla viner, Mas Dels Ponts är i en egen liga. Vinet har en härlig karaktär med inbjudande toner av röda bär, lakrits och med ett kryddigt och moget utseende som har perfekta mjuka tanniner och en frisk och fruktig smak som kommer från Grenache-druvorna som växer nära Medelhavet på gröna sluttningar i Montsant-området strax söder om Barcelona. Monsant ligger som en hästsko runt den världsberömda regionen Priorat. Mas dels Ponts passar perfekt till kyckling, nötkött eller en fläskfilé. Pasta och olika tapasrätter är också en perfekt kombination med detta unika boxvin.
Team Scandeat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *