Scandeat erbjuder produkter från noga utvalda producenter i Sverige – högkvalitativa produkter som många toppkockar och restauranger använder i sina vanliga recept.

Våra favoritprodukter från Norden i Skandinavien med dess rena vatten och vilda hemland är hållbara matkällor som renar, älgar och vild Östersjölax, men vi älskar också den traditionella svenska gravlaxmarinerade laxen samt den unika Kalix Löjrom.

Fisk & Skaldjur

Handskalade räkor från Nordatlanten är en populär ingrediens i den typiskt svenska ’Toast Skagen’, en krämig njutning som är en av de mest populära och klassiska av alla Svenska gourmeträtter. Gjord på pepparrot, majonnäs och dill, serverad på rostat bröd och ofta toppad med Kalix Löjrom..

Kalix Löjrom är fiskrom från siklöja med en unik gyllene-orange färg, mycket populär i Sverige och ofta serverad vid Nobelprismiddagen.

Naturlig, kall eller varmrökt, den vilda laxen från Bottenviken är oslagbar i kvalitet och smak. Med utsökt magert kött och  smak har denna östersjöfisk levt sitt liv som naturen tänkt sig, därav dess blekrosa färg tack vare den naturliga havsfödan utan tillsatser och färgämnen. 

Original Gravlax görs på norsk lax enligt det traditionella svenska receptet. Denna marinerade lax har sitt ursprung i norra Norges kalla och rena vatten. Salmo Salar av överlägsen kvalitet från utvalda kvalitetscertifierade leverantörer i Norge. Varje filé behandlas med en salt- och sockerblandning enligt ett traditionellt recept. För att säkerställa en jämn kvalitet vänds filéerna för hand flera gånger under processen. Gravlax serveras traditionellt med sin dill & senapssås ”Hovmästarsås”.

Kött & Vilt

Den möra smaken av älg och ren, obefläckad av onaturliga ämnen, är en sann delikatess och kan avnjutas på olika sätt: Stekt filé, ugnsbakad, i köttbullar eller hamburgare och som rökt pålägg. Köttet är magert och har en mycket mild viltsmak som lämpar sig perfekt för en mängd olika rätter.

Renarna lever ett fritt liv och vallas av samerna och produktionen övervakas noggrant av staten, som tillsammans garanterar den absolut högsta kvalitetsstandarden, djurvård och en sällsynt exklusiv slutprodukt, högt ansedd för sin magerhet, mörhet och intensiva smak, samt sin fantastiska mångsidighet. 

Älgkött är relativt nära renen i smak och konsistens även om det smakar lite mer vilt. Även om det också är ett magert kött blir det en mör och smakrik biff och vi rekommenderar också starkt älgburgare och vilt köttbullar – kombineras gärna med rökt bacon och enbär – helt enkelt utsökt och helt naturligt!