Scandeat levert een assortiment Scandinavische gastronomische producten van de meest duurzame voedselbron op de planeet; Lapland.

Lapland in Noord-Scandinavië heeft nog steeds een bijna ongerepte natuur en drinkbaar water in zijn beken. Deze wereldwijd unieke natuurbescherming produceert een voedselbron met een van de laagste CO2-voetafdrukken op aarde.

Als we echt bewust willen eten zonder een geweldige smaakervaring te verliezen, heeft Lapland de absoluut meest opwindende voorraadkast. De levendige en veelzijdige smaak van wild, vis, bessen en paddenstoelen komt als een geschenk van de natuur waar de lokale bevolking met hard werken, liefde en respect voor heeft gezorgd.

De inheemse bevolking van Lapland, de Sámi, heeft haar wortels in de laatste Europese wildernis. Ze produceren natuurlijk vlees van dieren die in het bos, op de toendra en in het bergachtige terrein leven. Het is onderdeel van het culturele erfgoed van de Sámi om dieren altijd met de hoogste ethische normen te behandelen en ze in de natuur te laten gedijen. Wilde Noordse dieren eten alleen wat de natuur biedt, ze worden niet grootgebracht met pellets of behandeld met hormonen en antibiotica en ze hebben bijna geen effect op het milieu vergeleken met massale veehouderijpraktijken.

Het brakke zeewater en de zoetwaterrivieren van de Scandinavische regio leveren vis van superieure kwaliteit en de unieke Scandinavische kaviaar uit de Botnische baai, een van de meest geserveerde Scandinavische delicatessen tijdens het traditionele Nobelprijsdiner in Stockholm.

De wilde zalm uit de Botnische baai staat bekend als ‘Baltische blonde zalm’ vanwege zijn zeer lichtroze kleur die hij krijgt van een constant natuurlijk dieet van kleine lichtgekleurde vissen en wat zijn kwaliteitskenmerk is. Omdat hij zijn smaak in zijn natuurlijke omgeving mocht ontwikkelen, is het vlees mager, mals en ook gezond.

De bossen van Scandinavië wemelen van de paddenstoelen en de gele of gouden kortstelige cantharellen zitten vol vitaminen en zijn gewoonweg heerlijk. En nergens anders groeien zoveel wilde bessen zoals de rode bosbes, de kruipbraam en de arctische framboos – allemaal intens voedzaam door de dag- en nachtzon in de zomer.

Scandeat streeft ernaar om verantwoord te verkopen, door onze producten zorgvuldig te kiezen, rekening houdend met het welzijn en de gezondheid van de dieren en de duurzame manier waarop ze zijn grootgebracht. Wij werken graag samen met producenten die hun dieren de beste levenskwaliteit bieden, met natuurlijk gras en ruwvoer als basis, en die de dieren vrijhouden van onnodige chemicaliën, antibiotica en genetisch gemodificeerd voer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *